We helpen je graag bij Therapie Nijmegen

Niet de therapie, maar jij staat centraal

Het belangrijkste onderdeel van de therapie ben jij. Het is niet alleen jouw klacht, maar het zijn ook jouw talenten, je kwaliteiten en je kracht die je gaan helpen. Misschien is dat nu moeilijk voor te stellen, maar jij hebt alles in huis om de situatie waarin je zit te boven te komen.

Vandaar ook dat de methoden en technieken die we gebruiken helemaal op jouw lijf geschreven zijn. We maken een mix van middelen die niet alleen bewezen resultaat hebben, maar waar jij ook echt iets mee kunt.

Cognitieve gedragstherapie

Wat houdt dat in? Nou, cognitief betekent ‘gedachten’ en gedrag natuurlijk ‘hoe je je gedraagt’. Veel klachten vinden hun oorsprong in gedachten die je gedrag bepalen. Maar veel van die gedachtenkronkels kloppen eigenlijk helemaal niet. Om er achter te komen welke gedachten veel beter passen (en die je meteen helpen in jouw situatie) ga je zelf op onderzoek.

Je komt er proefondervindelijk achter wat er zou gebeuren als je de dingen eens anders deed. Is het wel zo eng? Voelt het wel zo raar? Reageren ze wel zo anders? En hoe voelt het voor jou?

Oplossingsgerichte therapie

Dat moet je zo zien: klassieke therapie is gericht op je klachten, op waar de ‘fouten’ zitten, waar het ‘mis’ gaat. We proberen oorzaken te vinden, we analyseren. En dat werkt vaak heel goed.

Maar in veel gevallen kun je je natuurlijk ook richten op de oplossing, op waar je kracht zit, waar het goed gaat. Zonder je klacht tekort te doen, werk je vanuit jouw talenten naar een oplossing toe.

Hierdoor groeit het vertrouwen in jezelf en in eigen kunnen, waardoor je weer grip ervaart op je heden en toekomst. Mensen zijn vaak verrast als ze ontdekken wat ze al wel kunnen en in het verleden al hebben gedaan om hun moeilijkheden te boven te komen.

Therapie Nijmegen – verschillende klachten

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht voor therapie bij Psycholoog Nijmegen. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik op één van de volgende links:

Contact

Wil je meer weten over Therapie Nijmegen? Bel voor een afspraak naar 024–2022017 of mail naar Therapie Nijmegen. We helpen je graag!