Traumaverwerking met therapie bij Psycholoog Nijmegen

Er is iets gebeurd

Een trauma begint met een indrukwekkende gebeurtenis. Iets dat je hebt meegemaakt of hebt gezien. Dat kan in het recente verleden zijn, het kan evengoed heel lang geleden zijn.

Maar ik had er toch nooit last van?

Die gebeurtenis lijkt verwerkt. Tenminste, je hebt er geen last van, je denkt er misschien zelfs nooit meer aan.

Maar wat blijkt – de emotie van die gebeurtenis ligt ergens opgeslagen en kan ineens in volle hevigheid uitbarsten. Achteraf kun je misschien herkennen wat jouw trauma heeft ‘aangezet’, maar vaak blijft het onduidelijk.

En dan ben je ineens alle grip op je gevoelens en emoties kwijt. Je kunt het niet negeren, het laat je niet los, je krijgt nachtmerries, woedeaanvallen, vreselijk verdriet.

EMDR therapie in Nijmegen

Let op het is niet mogelijk om EMDR te volgen bij Sanne en Thessa maar dit is wel mogelijk bij Jedidja Borkent in Arnhem.

EMDR betekent ‘Eye Movement Desensitization and Reprocessing’. Door middel van oogbewegingen ben je tegelijkertijd bezig met het heden en het verleden. En dat blijkt een erg succesvolle techniek om vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen. Zonder uitgebreide gesprekken en in relatief korte tijd.

De eerste sessie is meestal heftig, dan pakken we dat moment even stevig beet. Daarna werkt EMDR met positieve stappen weg van dat moment en zul je je snel meer ontspannen voelen in jouw situatie.

Contact

Herken je jezelf en heb je behoefte aan hulp, of heb je een vraag over EMDR? Bel voor een afspraak naar 024 – 20 22 017 of mail naar Psycholoog Nijmegen.